En frivillig fortæller

Mand står i en have.

Alex Olsen, der er museumsfrivillig, fortæller om det frivillige arbejde på museet. Måske har du også lyst til at være frivillig? Se mere her

Hvad laver du som frivillig?
Jeg er på haveholdet en gang om ugen, hvor jeg passer de historiske haver sammen med andre frivillige. Jeg har også vagter, hvor jeg holder museet åbent for de besøgende. Ud over det hjælper jeg med arrangementer samt nedtagning og opsætning af udstillinger og andet forefaldende arbejde.

Hvad kan du bidrage med?
Som ansat i en boligforening i Skovlunde, hvor jeg var ejendomsservicetekniker i 35 år, kan jeg bidrage med stor erfaring med havearbejde og service, så de besøgende får en god oplevelse af museumsbesøget. Jeg kan lide at vise vores dejlige museum frem. Der er mange små og store opgaver, som vi frivillige kan bidrage med.

Hvad får du selv ud af det?
Jeg får meget ud af det frivillige arbejde. Jeg har altid elsket museer. Det frivillige arbejde har gjort, at det har været en nem overgang fra arbejdslivet. De gode kolleger og det sociale samvær et meget vigtigt. Jeg nyder at tale med de besøgende, som altid er glade og positive. Det er også en fornøjelse at være sammen med andre frivillige.

Skrevet i Nyt