Ønsker I at blive guidet gennem museets udstillinger og få de gode historier serveret af en levende fortæller, så book en rundvisning. Det er primært museets dygtige og engagerede frivillige medarbejdere, der viser rundt. Der kan vælges mellem fire rundvisninger.

Ved store grupper gives af hensyn til pladsforholdene rundvisning i alle udstillingerne, men med fokus er på udvalgte highlights. Ligeledes kan der ved større grupper eller særlig interesse for historien om storfyrstinde Olga tilbydes mini-foredrag i stedet for rundvisning i udstillingen ”Vejen til Ballerup” og efterfølgende besøg i udstillingen, hvor guiden følger med.

1. Udstillingerne på Pederstrupgård
En rundvisning på Pederstrupgård indbefatter to udstillinger. Varighed: 60 minutter+15 minutter i købmandsbutikken efter ønske.

Mennesker kigger på montre i uddstilling.

I udstillingen om Ballerups historie tager vi jer med på en rejse gennem områdets historie fra oldtiden, hvor mennesker i stenalderen bosatte sig i de frodige områder omkring Ballerup til landsbyer med gårde og marker, stationsbyerne med kroer, købmænd og håndværk for at slutte af med livet i forstaden.

Udstilling med montre, bord med mere.

I udstillingen ”Vejen til Ballerup” handler det om storfyrstinde Olgas dramatiske liv, hendes malerier, om det russiske immigrantmiljø, der opstod i mellemkrigstidens København som følge af den russiske revolution. Vi fortæller også om nogle af de andre mennesker, der er kommet til Ballerup gennem tiden.

Bondestue med gammeldags sofa og ur.

2. Lindbjerggård
En rundvisning gennem Lindbjerggårds stemningsfulde stuer handler om livet på landet fra 1700-tallet til 1950erne fortalt med udgangspunkt i genstande og møbler på gården. Rundvisningen handler også om gårdens historie. Hvis vejret tillader det fortæller vi om prydhaven foran gården samt gårdspladsen og længerne med hesteomgang, karlekammer og lokum. Lindbjerggård er ikke tilgængelig med kørestol. Varighed: 60 minutter+15 minutter i købmandsbutikken efter ønske.

Kvinde taler til en flok mennesker ved et træ og en gård.

3. Byvandring i Pederstrup
På en vandring gennem landsbyen fortæller vi om Pederstrups historie, huse, gårde og skæve og spøjse historier om nogle af landsbyens tidligere beboere. Turen er på ca. 1,5 km. Turen egner sig ikke for gangbesværede. Varighed: 60-75 minutter.

Mennesker taler sammen på en græsplæne.

4. Museet haver og bygninger
På tur rundt på museets udendørsarealer fortæller vi om havernes kulturhistorie og om nogle af planter, blomster, krydderurter og træer, der findes her. Det kommer også til at handle om museets gårde og de to stationsbyhuse, der er flyttet fra Ballerup.
Varighed: 60 minutter. I perioden maj-september.

Bestilling og priser
Bestilling af rundvisninger skal ske senest 14 dage før den ønskede dato. Skriv til os på mail: ballerupmuseum@balk.dk . Vi har brug for følgende oplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, dato og tidspunkt for den ønskede rundvisning, antal deltagere, og nummer på rundvisning. Korrespondance vedr. rundvisninger foregår på mail. På den måde kan vi bedst hjælpe dig.

Pris: 80 kr. pr. person. Dog minimum 800 kr. pr. rundvisning.

Gruppestørrelse: Der er plads til max 35 personer pr. hold.

Afbestilling senest 4 dage før den bestilte dato. Ved afbestilling senere opkræves et gebyr på 300 kr. Ved udeblivelse på dagen uden forudgående afbud betales for det fulde beløb for rundvisningen. Det endelige antal deltagere aftales senest 14 dage før. Der betales for det aftalte antal deltagere med mindre, der er tale om flere deltagere end aftalt. 

Rundvisning i børnehøjde
Bestil en rundvisning for børn med børneformidleren. Hør de gode historier om den russiske prinsesse i Ballerup og om de lokale bønders overfald på de svenske soldater osv. Oplev også landsbyskolen, hvor børnene sidder ved pulte, mens rundviseren agerer lærer.

Kvinde med to drenge i bondetøj


Bookingforespørgsel sendes til ballerupmuseum@balk.dk. med ønsket dato, tidspunkt, antal deltagere og ønsker til emne/særlige behov. Pris: 40 kr. pr. barn. Varighed: Ca. 60 minutter.