Ønsker I at blive guidet gennem museets udstillinger og få de gode historier serveret af en dygtig fortæller, så book en rundvisning. Det er primært museets dygtige og engagerede frivillige medarbejdere, der viser rundt. En rundvisning indbefatter udstillingerne om Ballerups historie, Vejen til Ballerup (storfyrstinde Olga) og Lindbjerggård. Derudover kan man efter aftale besøge købmandsbutikken, smedjen i Lynsmedens Hus, Skomagerhuset og museumshaverne. Rundvisningen kan vægtes forskelligt efter ønske.

Byvandring i Pederstrup
Det er også muligt at booke en historisk byvandring i Pederstrup. Hør om landsbyens historie, huse, gårde, nogle af landsbyens tidligere beboere og de historiske haver.

Bestilling og priser
Bestilling af rundvisninger skal ske senest 14 dage før den ønskede dato. Skriv til os på mail: ballerupmuseum@balk.dk . Vi har brug for følgende oplysninger: Navn, adresse, telefonnummer, dato og tidspunkt for den ønskede rundvisning, antal deltagere og evt. særlige ønsker til emner. Korrespondance vedr. rundvisninger foregår på mail. På den måde kan vi bedst hjælpe dig.

Varighed: 1-1½ time.
Pris: 60 kr. pr. person. Dog minimum 600 kr. pr. rundvisning.

Gruppestørrelse: Der er plads til 20 personer på en rundvisning. Ved større grupper er der mulighed for at dele gruppen i to hold, dog max 40 personer i alt. På byvandring kan der være op til 50 deltagere pr. hold.

Afbestilling senest 4 dage før den bestilte dato. Ved afbestilling senere opkræves et gebyr på 300 kr. Ved udeblivelse på dagen uden forudgående afbud betales for det fulde beløb for rundvisningen. Det endelige antal deltagere aftales senest 14 dage før. Der betales for det aftalte antal deltagere med mindre, der er tale om flere deltagere end aftalt. 

Rundvisning i børnehøjde
Bestil en rundvisning for børn med børneformidleren. Hør de gode historier om den russiske prinsesse i Ballerup og om de lokale bønders overfald på de svenske soldater osv. Oplev også landsbyskolen, hvor børnene sidder ved pulte, mens rundviseren agerer lærer. Bookingforespørgsel sendes til ballerupmuseum@balk.dk. med ønsket dato, tidspunkt, antal deltagere og ønsker til emne/særlige behov. Pris: 30 kr. pr. barn. Varighed: ca. en time.

Se og hør Susan fortælle om, at være rundviser på museet: