Bestil et foredrag på museet eller hos jer (i Ballerup og omegn). Foredrag på museet foregår i vores hyggelige lokale “Ved porten” på Pederstrupgård, hvor der kan være max 30 personer. Foredrag holdes på hverdage. Pris 2500 kr.+evt. transport. Efter kl. 16 tillæg på 1000 kr. På museet kan der tilkøbes kaffe/kage eller vin/snacks til pausen. Hvis foredrag holdes hos jer, bedes I stille projektor, lærred og evt. pc til rådighed. Skriv til ballerupmuseum@balk.dk

Det er primært museumsleder Mette Jensen, der holder foredrag. Vi tilbyder følgende foredrag:

Erindringsglimt
Foredraget tager jer med på en fototidsrejse gennem Ballerup, Måløv og Skovlunde fra 1950erne-90erne. Foredraget tager udgangspunkt i fem lokalhistoriske billedbøger, som museet udgav i 2023 i samarbejde med ældreområdet i Ballerup Kommune. Gennem fotos og små filmklip genopfrisker vi sammen livet i byerne.
Varighed: 1 ½ time inkl. pause.Storfyrstinde Olga og andre russiske immigranter
Hør historien om storfyrstinde Olga – fra russisk prinsesse til bondekone i Ballerup. Foredraget handler også om nogle af de andre russiske flygtninge, der kom til Danmark som følge af den russiske revolution, og om det russiske miljø der opstod i mellemkrigstidens København.
Varighed: 1 ½ time inkl. pause.

Da mor fik motor
Ballerup Museum har en samling Ballerup køkkenmaskiner og andre produkter fra Fabrikken Dansk Apparat Fabrik. Fabrikken bag navnet ”Ballerup” har, som navnet ellers antyder, aldrig ligget i Ballerup, men i København og Rødovre. Hør historien om den legendariske køkkenmaskine, om navnet ”Ballerup” og om virksomheden bag maskinen. Vi kommer også omkring husmoderen, der bliver eldreven, og husmoderrollen i forandring.  
Varighed: 1 ½ time inkl. en pause.