Ballerup Museum ligger midt i en grøn oase af haver og grønne omgivelser.
Prydhaven
Foran Lindbjerggård finder man gårdens prydhave, hvor grundplanen er fra slutningen af 1800-tallet. Haven er centreret omkring flagstangen, som det var tradition i den tids danske prydhaver. Beplantningen er tidstypiske frugttræer, traditionelle stauder og løgplanter. I haven gemmer der sig forskellige nationale symboler fx ringen af buksbombuske omkring flagstangen, der symboliserer troskab til fædrelandet.
Krydder-, duft- og humlehaven
I Krydder- og dufthaven finder man i sommerhalvåret et væld af historiske duftroser og krydderurter. Krydderurterne formidles via skilte og lydfortællinger, der kan opleves med en smartphone ved hånden. Ved siden af krydder- og dufthaven ligger humlehaven. Humleplanten, der blev brugt i ølbrygningen på gårdene før i tiden, er en flerårig meget hurtigt voksende slyngplante. Om sommeren er humlehaven en stor grøn hule.
Bystævnet, bryllupstræet og legekassen
På plænen bag Pederstrupgård kan man opleve det rekonstruerede bystævne, den store bryllupsbøg og legekassen. Bystævnet lå oprindeligt et andet sted i landsbyen. Gårdmændene mødtes på bystævnet, når landsbyen i fællesskab skulle koordinere arbejdsopgaver og tage beslutninger. Der er 7 sten omkring bystævnet – en til hver gårdmand i landsbyen. Det store bøgetræ på plænen havde oprindeligt et hul gennem stammen. Det nygifte ægtepar skulle efter vielsen fra hver sin side stikke hænderne igennem hullet i træet, og tage hinandens hånd. Dette sikrede parret et langt og lykkeligt ægteskab. Hullet i stammen er desværre vokset sammen. Legekassen, der indeholder historisk legetøj til udendørs leg, kan bruges af alle i åbningstiden. Få inspiration til historiske lege her: