Gennem genstande, film og lyd fortæller udstillingen Ballerup Kommunes historie fra oldtid til nutid.
Udstillingen starter i oldtiden, hvor stenaldermennesker bosatte sig i de frodige områder omkring Ballerup. Den bevæger sig over de middelalderlige kirker, der er kommunens ældste bygninger, til 1600-tallets Svenskekrige, Landboreformerne i 1780erne og indbyggernes stolte tid som ’kongens bønder’.

I 1879 kom jernbanen til Ballerup og Måløv og forvandlede byerne til stationsbyer med opblomstring i handels-, forlystelses- og foreningsliv. S-toget bragte fra 1949 en enorm mængde mennesker med sig, der blandt andet bosatte sig i de nye elementbyggede lejligheder i Ballerupplanen 1&2. Sidst fortælles historien om Ballerup som forstad til København med virksomheder, fritidsliv og forskellige typer boligkvarterer.

Børneliv
I udstillingen kan man også opleve en landsbyskolestue komplet med spanskrør og skolepulte. Her kan man blive klogere på skolerne i Ballerup, Måløv og Skovlunde fra Rytterskoler til folkeskoler. I legetøjssektionen kan børn og voksne gå på opdagelse i pige- og drengeleg fra slutningen af 1800-tallet til 1960erne.