Bemærk! Gårdens stuehus er lukket pga. nyopsætning af udstillingen. Vi åbner gården igen til en reception fredag den 23. juni kl. 15.00. Længen med lokum, karlekammer og landbrugsredskaber er åben.
Gå på opdagelse på Lindbjerggård i familiens bolig i forskellige tidsperioder. Her træder du ind i livet på landet og kan både lytte, røre og opleve. Hvert rum på gården byder på en ny oplevelse. På gården fortælles også historien om, hvordan Ballerup Museum flyttede ind på gården i 1971, og om tiden, hvor husmoderen blev eldreven med fokus på den legendariske køkkenmaskine Ballerup Mixeren.

Køkkenet 
Det første rum, du møder, er gårdens oprindelige køkken fra starten af 1950erne. Her kan du se et klassisk køkken med centralvarmekomfur, høkasse og ‘Madam Blå’ køkkenudstyr.

1950er stuen
I 1950er stuen kan du på egen krop opleve, hvordan familien boede med teakmøbler, elementer af abstrakte mønstre, eksotiske indslag og sort-hvid fjernsynet, der i perioden indtager en central rolle i indretningen. Her kan du sidde i sofaen, mens du læser Politiken fra 1959 og høre radio, der spiller tidens musik. Alt i stuen må bruges.

Klunkestuen
Klunkestuen viser, hvordan man indrettede den fine stue omkring år 1900. Den fyldige indretning med klunker, draperet stof, grønne potteplanter og polstrede møbler, viser boligindretningen på landet i det, man kaldte for klunketiden.

Kælder, soveværelse og storstue
Gå en tur ned i den kølige kælder, hvor der blev opbevaret mad og brygget øl, eller gå en tur igennem soveværelset til storstuen, som blev brugt til gilde og andre begivenheder.

For børn
Børn kan lege sig igennem hele udstillingen med aktiviteterne, der findes i de forskellige rum. Gør dig fx klar til natten med natpotte og nattøj eller hold styr på om, der er forråd nok til vinteren.

Karlekammer, lokum og landbrugsmaskiner
Kig ind i karlekammeret fra tiden før centralvarme og springmadrasser. I længerne kan du også opleve landbrugsmaskiner, redskaber og vaskerum. Se også det gammeldags lokum – komplet med brunt toiletpapir.