Tilgængelighed og faciliteter
Museet har desværre begrænset tilgængelighed for kørestolebrugere og gangbesværede. Pederstrupgård er delvis tilgængelig med kørestol. Bagindgangen er forsynet med rampe, herfra er det også let at komme til handicaptoilettet. Lindbjerggård og Lynsmedens Hus er desværre ikke tilgængelig med kørestol.

For børnefamilier er der puslefaciliteter på Pederstrupgård. Klapvogne kan medbringes på Pederstrupgård.

Mad og drikke
Medbragt mad kan spises ved opstillede borde og bænke på udendørsarealerne. I købmandsbutikken i Lynsmedens Hus kan købes kold saft og slik.

I Store Peters Hus overfor museet har Konditorgården til huse. Her serveres kager og smørrebrød. Bordbestilling tlf. 23 92 88 18. Se her

Husorden:
Rundvisning med egen guide kan kun ske ved forudgående aftale med museet samt mod betaling. Betaling som ved en almindelig rundvisning. Det er ikke tilladt at medbringe hund i udstillingerne. Se den samlede husorden her:

Hjertestarter:
Der findes en hjertestarter udendørs i porten på Lindbjerggård. Hjertestarteren er registreret på www.hjertestarter.dk

Brug af udendørsarelaer
Som besøgende er man meget velkommen til almindelig brug af museets haver og udendørsarealer fx spisning af medbragt mad, solbadning og leg med legeredskaberne. Større organiserede private arrangementer som fx bryllupper og firma events er ikke tilladt uden forudgående aftale.