Museet har to tilbud til jer, der arbejder med reminiscens; erindringskasser og erindringsbesøg. Formålet med museets erindringsformidling er at give mennesker, der har demenssygdomme, sansebaserede oplevelser, der bringer dem i kontakt med egne erindringer, som sygdommen ellers forhindrer. At arbejde med erindringer bliver også kaldt reminiscens. Reminiscens handler om at genkalde minder fra den enkeltes liv. At holde gammelkendte ting i hånden skaber genkendelse og åbner op for samtaler om livet før i tiden. Samtidig højner de erindringer der vækkes til live, selvværdet hos den demensramte.

Lej en erindringskasse
Museet har 8 erindringskasser med hverdagsting fra perioden 1950-1980erne. Hver kasse indeholder mellem 40-60 genstande. Kasserne er fordelt på følgende emner: Kvindeliv, mandeliv, børneliv, mad og drikke, fester og højtider, 1960erne-80erne, fritid og rejser og den blandede kasse.

Erindringskasserne kan også bruges i undervisning og samtaler med børn fx kan bedsteforældre ud fra tingene i kasserne fortælle om hverdagslivet dengang, de var børn.

Pris: 300 kr. for 14 dage. Bestilling: Mail ballerupmuseum@balk.dk eller tlf. 44971113. Kasserne hentes og tilbageleveres på museet efter aftale. Det er også muligt, at få en medarbejder med til et arrangement med kasserne. Pris afhængig af arrangement – aftales efter forespørgsel på mail.

Besøg 1950er stuen
Bemærk! Vi kan pt. ikke tilbyde erindringsbesøg, da gården er under renovering
Stuen fungerer som et levende miljø, hvor deltagerne mødes af medarbejdere klædt i tidstypisk tøj. Under besøget serveres kaffe og kage, der høres musik fra perioden, og tingene i stuen danner udgangspunkt for samtaler, der åbner op for erindringerne.

Booking: Pleje- og aktivitetscentre samt privatpersoner kan aftale et erindringsbesøg i 1950er stuen. Max antal: 2 personer med 1-2 ledsagere. Varighed: 2 timer. Pris: 300 kr. pr. gruppe. Prisen inkluderer kaffe og kage. Inden besøget skal museet have oplysninger om deltagernes livshistorie. Under besøget bedes ledsagere og plejepersonale være observerende og lade museets medarbejdere styre. Besøg primært på mandage, men andre ugedage kan også arrangeres. Bestilling og nærmere aftale: Mail ballerupmuseum@balk.dk eller tlf. 44971113

Adgangsforhold: Stuen er på Lindbjerggård, og der kan køres med bil op til indgangsdøren via gårdspladsen. Stuen er desværre ikke tilgængelig for kørestolsbrugere, og det er heller ikke muligt at medbringe rollator.