Gasværket

Luftfoto af Gæsværket

Området på Præstevænget i Ballerup, der hvor genbrugsbutikken og Ældresagen har haft til huse, er under forandring. Plejecentret Toftehaven udvides med nye boliger. Det er Boligselskabet Baldersbo, der står for dette. I de røde bygninger, der for nylig er revet ned, lå Ballerups Gasværk. Baldersbo har produceret en film om gasværket. I filmen fortæller Baldersbo’s direktør Søren B. Christiansen historien om gasværket, og kommer samtidig omkring Baldersbo’s historie. Museet har bidraget med billedmateriale til filmen.

Se fortællingen om gasværket her:

Del gerne dine erindringer om området her:

5 kommentarer til “Gasværket

1. Hej Lis
    Tak for din kommentar. Kan du fortælle lidt om, hvordan det var at være nabo til gasværket set fra børnehøjde?
    Mvh. Mette Jensen, museumsleder.

2. Det var spændende at se !
    Bygningen ved siden af Gasværket er mit barmdomshjem. Det var også dejligt at høre min far ,Hans Pedersen , så pænt omtalt .