En husmoders drøm

Papkasse til en ballerupmixer.

Vi har fået en Ideal Mixer forærende til samlingen af en privat givet. Køkkenmaskinen er meget velholdt og i original emballage medfølgende brugsvejledning og opskriftbog.  Virksomheden Helmuth A. Jensen producerede køkkenmaskiner under navnet Ballerup Mixer fra slutningen af 1940erne til 70erne. Virksomhedens startede med at producere el-hegn til landbruget. Hegnene blev med gode resultater afprøvet på Holmegaard i Ballerup. Dette blev omtalt i landbrugstidskrifter under navnet “Ballerup elhegn” på trods af, at virksomheden ikke lå i Ballerup. Da virksomheden begyndte at producere køkkenmaskiner navngav man dem Ballerup Mixer. De første køkkenmaskiner var store og beregnet et landbohusholdningerne, og her kendte man “Ballerup” navnet, der havde et godt ry. Ideal Mixeren, der blev lanceret til husmoderen i byerne, er pt. på magasin.