Høstmarked i Pederstrup

Kvinde med to drenge i bondetøj

Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 02/09/2023
10:00 - 17:00


Tag familie, venner og naboer med til høstmarked. Vi byder på fælleskab, økologi, dyr og levende historie. På museet har gårdens folk travlt med høsttidens mange gøremål, kom og hjælp dem med at tærske kornet, spinde ulden, malke koen og meget mere. Mød også  møllekonen Marie og hendes dukkesøn Emil og få dig en svingom, når der skal danses folkedans til høstfesten.  I Lynsmedens Hus arbejder smeden, og købmanden ekspederer bag disken.  I krydder – og dufthaven kan du lave pesto af krydderurter sammen med urtekonerne. I “Ved porten” og på Pederstrupgårds gårdsplads kan man slappe af med et hyggeligt kort- eller brætspil og nyde sin medbragte mad, eller sandwich fra Konditorgårdens madbod. På Grantoftegaard er der økologisk høstmarked med boder og masser af aktiviteter fx ponyridning, halmhop og honningsmagning.

Det kan du opleve på museet
Kl. 10-15: Hjælp gårdens folk med arbejdet på gården. Sted: På plænen ved Bystævnet.
Kl. 10-13: Mød møllerkonen Marie og hendes søn Emil, der er kommet fra Pederstrup Mølle. Emil og Marie vil fortælle om livet som møllerdreng i gamle dage med sang, sjov, fis og ballade, og interagere med publikum i alle aldre. Sted: Rundt omkring på museet.
Kl. 13-14: Det er høstfest, og der skal danses. Se de friske folkedansere danse og få dig en svingom med dem, din familie eller måske din nabo.
Kl. 10-14: Mød urtekonerne i krydder- og dufthaven – lav pesto mm. Sted: Krydder- og dufthaven.
Kl. 10-15: Lav en kludedukke og smag på 1950erne. Sted: Lindbjerggård.
Kl. 10-14: Oplev smeden arbejde. Sted: Lynsmedens Hus.

Kl. 10-17: Museets udstillinger og købmandsbutikken i Lynsmedens Hus holder åbent. Spil og spis – tag en pause; nyd jeres medbragte mad og hyg jer med et bræt – eller kortspil. Sted: Gårdspladsen og i ”Ved porten” på Pederstrupgård

Mød også de frivillige fra bibliotekets grønne værksted på plænen ved bystævnet. Aktiviteterne vil skifte i løbet af dagen. Kig forbi og se hvad der sker.

Hop på cyklen eller gå til Pederstrup. Hvis du kommer i bil, er der parkering udenfor landsbyen. Landsbyen er lukket for biler.