Find vej
Tager du S-toget, står du af på Ballerup Station. Herfra fører Pederstrupstien direkte til museet. Det tager ca. 15 min. at gå fra stationen til Ballerup Museum.

Fra Ballerup Station kører der to busser, der stopper 5 minutters gang fra museet:
Bus 143 stopper ved hjørnet af Vestbuen/Telegrafvej
Bus 216 stopper på Baltorpbakken/Baltorpvej

Kommer du i bil kører du til museet ad Pederstrupvej fra Baltorpvej. Bilen kan parkeres ved museet på Pederstrupgård (6 parkeringspladser) eller foran Ryttergården, der ligger 150 m før museet. Her er der 50 pladser. Her er der også busparkering.

Tilgængelighed og faciliteter
Museet har desværre begrænset tilgængelighed for kørestolebrugere og gangbesværede. Pederstrupgård er delvis tilgængelig med kørestol. Bagindgangen er forsynet med rampe, herfra er det også let at komme til handicaptoilettet. Lindbjerggård og Lynsmedens Hus er desværre ikke tilgængelig med kørestol.

For børnefamilier er der puslefaciliteter på Pederstrupgård. Klapvogne kan medbringes på Pederstrupgård.

Mad og drikke
Medbragt mad kan spises ved opstillede borde og bænke på udendørsarealerne. I købmandsbutikken i Lynsmedens Hus kan købes kold saft og slik.

I Store Peters Hus overfor museet har Konditorgården til huse. Her serveres kager og smørrebrød. Bordbestilling tlf. 23 92 88 18. Se her

Brug af udendørsarelaer
Som besøgende er man meget velkommen til almindelig brug af museets haver og udendørsarealer fx spisning af medbragt mad, solbadning og leg med legeredskaberne. Større organiserede private arrangementer som fx bryllupper og firma events er ikke tilladt uden forudgående aftale.