I sporet af kongens skoler – cykeltur

Cykler foran bondehus

Dato(er) - 01/07/2021
11:00 - 14:00

Sommerferien er begyndt, men du behøver ikke at savne skolen. Tag familien og vennerne med på cykeltur fra Pederstrup over Ledøje og Smørum til Måløv i sporet af kongens skoler. I år er det nemlig 300 år siden, at kong Frederik den 4. igangsatte et storstilet skoleprojekt, der førte til bygningen af i alt 240 skoler i Danmark. 8 af de såkaldte rytterskoler kom til at ligge i henholdsvis Egedal- og Ballerup Kommune. Hør om rytterskolerne, der lå i lokalområdet på grænsen mellem Egedal- og Ballerup Kommune. Lærte man at ride i skolerne? Hvordan var det, at gå i skole på landet for 300 år siden? Få svar på dette og meget mere, når vi fortæller og quizzer undervejs. Sidst på turen er der en præmie til den bedste elev, der er vinder af quizzen. Vi har sørget for frisksmurte madpakker og juice. Halvvejs på turen er der frokostpause, hvor der også er mulighed for toiletbesøg.

Mødested: Parkeringspladsen på Ryttergården i Pederstrup, Pederstrupvej 49. Turen slutter ved Måløv Kirke herfra kan man tage cyklen med S-toget fra Måløv Station, hvis man ikke vil cykle hjem. Pris: 35 kr. inkl. mad og drikke. Turen egner sig for voksne og børn fra 10-12 år. Turen er på ca. 14,5 km. En del af turen er i kuperet terræn. Vi afpasser farten efter deltagerne, derfor er sluttidspunktet ca. Husk! Coronapas, der er et krav fra +15 år.  Tilmelding her
BEMÆRK! Tilmelding lukker onsdag den 30. juni kl. 14.00.

Cykelturen er et samarbejde mellem Egedal Arkiver og Museum og Ballerup Museum.