Museum for de mindste

Kasse i med farverige kort i en udstilling.

Som noget nyt, har museet nu gjort det nemmere for besøgende, at formidle museets udstillinger til helt små børn (3-5 årige). I børneafdelingen af vores udstillinger kan man finde to små kister med aktivitetskort. Kortene giver idéer til, hvad man kan lægge mærke til i udstillingerne, hvilke spørgsmål man kan stille børnene og sjove ting man kan gå på jagt efter: Vi håber, at kortene kan give de voksne idéer til, hvordan de kan bruge vores udstillinger sammen med helt små børn.

Konceptet hedder “Museum for de mindste”, og er et udviklingsprojekt med støtte fra Kulturtjenesten i Ballerup Kommune. Projektets primære målgruppe er børnehaver, der besøger museet på egen hånd. Vi er i gang med at opbygge kufferter med aktiviteter, der kan tages med hjem til institutionen, og bruges i forbindelse med museumsbesøget.

I museumsbutikken kan man købe en malebog, der inddrager fortællingerne i udstillingerne. Malebogen kommer også til at indgå i kufferterne til børnehaverne.