Lån af Fugleskydningsselskabet

Rund træplade malet med skrift og motiv af gård

Vi har lånt to fine håndmalede skjold af Ballerup og Omegns Fugleskydningsselskab. Selskabet blev stiftet i 1922, og holdt oprindeligt til på Ballerup Kro. Da kroen blev revet ned i 1977 flyttede de årlige fugleskydninger til Ryttergården i Pederstrup. Der bliver hvert år lavet et skjold med navnet og et motiv med tilknytning til det erhverv årets fuglekonge bestrider. Derudover udnævnes der lejlighedsvis et æresmedlem. S.K.S. Svendsen blev æresmedlem i 1964. Svendsen var politiassistent på Ballerup Politistation, der dengang lå på gården Knudsminde. Biografdirektør Julius Dinesen blev udnævnt som æresmedlem i 1957. Dinesen åbnede Ballerups første biograf Ballerup Kino Teater i 1924. De to skjold kan ses i henholdsvis udstillingen ”En landsby på kanten af Ballerup” i Skomagerhuset og ”Ind i mørket” på Pederstrupgård.

Skrevet i Nyt