Skål i hverdagsøl

Humle

En lille sommerhistorie om vand, humle og øl. Før i tiden hentede man vand ved vandpumpen til husholdningen; til madlavning, tøjvask, ølbrygning osv. Hverdagsøllet var det tynde øl. Hverdagsøllet havde en lav alkoholprocent og var en næringskilde på linje med f.eks. brød, grøntsager og kødVandet fra brønden var ikke nødvendigvis rent. Vandet blev derfor kogt i forbindelse med ølbrygningen, og øl var derfor sikkert at drikke for både børn og voksne. På både Pederstrupgård og Lindbjerggård står vandpumperne på det sted, hvor gårdenes oprindelige vandpumper har været. Det er en rekonstruktioner men tud og pumpesystem er det originale. Du kan også gå en runde i Humlehaven, som leverede humle til gårdens egen ølproduktion. På denne årstid kan man næsten se humlen gro.

Skrevet i Nyt