Skovlundemalerne

Maleri af mand, der sidder i en stol og læser en bog.

Museet har netop fået fire malerier forærende af en privat giver Tove Dalsgaard. Toves afdøde mand Tage Dalsgaard var søn af Marius Jensen, der drev Lystoftegård i Skovlunde fra 1924 til sin død i 1948. De fire malerier har alle tilknytning til gården, og de er malet af de malere, der ofte besøgte Lystoftegård. Malerne tilhørte en kreds af danske landsskabsmalere i første halvdel af 1900-tallet, der især søgte deres motiver i Dyrehaven. Men da de også fandt deres motiver i Skovlunde, er det fristende af kalde dem “Skovlundemalerne”. Et af malerierne er et portræt af Marius Jensen. Maleriet er malet af Carlo Hornung-Jensen i 1944. Maleriet er sendt til konservator. Et af den andre malerier, der er et interiørmaleri fra gården, kan ses i udstillingen “Ind i mørket”. Maleriet er malet af 1000 kunstneren Carlo Jacobsen, der også boede i Skovlunde.

I Ballerup Historiske Forenings seneste blad “Byhornet” kan man læse hele historien om Lystoftegård og Skovlundermalerne. Byhornet kan købes på museet til 30 kr. Ved indmeldelse i historisk forening leveres Byhornet direkte i postkassen 3xårligt. Se mere om Ballerup Historiske Forening her