Værdifulde træer

Træ af arten avnbøg

Ballerup Kommune er i gang med at kortlægge værdifulde træer i forbindelse med en træstrategi. Strategien skal blandt andet beskrive, hvordan man plejer og passer på træerne. Museet skal være med til at indsamle og formidle historier om de værdifulde træer fx planlægger vi en trævandring til foråret. Se mere om projektet her

På museets område findes flere særlige træer. Træet på billedet bliver kaldt brudebøgen eller bryllupstræet, det står på græsplænen bag Pederstrupgård. For efterhånden flere år siden, var der hul i stammen. Man sagde, at hvis et nygift par stak hænderne igennem hullet, og tog hinandens hænder, sikrede de sig et langt og lykkeligt ægteskab. Træet er af arten avnbøg.

Kender du til et særligt træ i Ballerup Kommune, som du synes er værdifuldt? Så meld det på borgertip og/eller fortæl om det her:

2 kommentarer til “Værdifulde træer

1. Hej. Mit navn er Else Thaisen. Jeg har lige modtaget De 4 årstider. Der står lidt om spøgelseshuset i Schwenckestræde. Min morfars søster og hendes familie har boet der, desværre ved jeg ikke i hvilket hus de boede. Hun hængte sig i døråbningen mellem køkken og stue. Jeg har senere hørt fra en dame som havde boet der som barn at netop denne dør ikke kunne holdes lukket Hun døde i 1924. Hvis det har interesse har jeg flere oplysninger.
    Bedste hilsen Else Thaisen