Del din erindring om en tur i biffen

Under overskriften “Byen i forandring” sætter vi i disse år fokus på de bydele i kommunen, hvor der er byudvikling. Vi dokumenterer områderne og indsamler genstande (ting), fotos og erindringer.

Nu er turen nået til biografen i Ballerup, idet biografen skal flytte fra Baltoppen til Ballerup Centret i vinteren 2021. Indsamlingen skal efter planen munde ud i en udstilling i forbindelse med den nye biografs åbning til næste år. Biografen har ligger tre forskellige steder i byen gennem tiden.

Ballerup Kino Teater
I 1924 åbnede Julius Dinesen den første biograf i Ballerup. Kino Teateret havde til huse på Stationsvej ved hjørnet til Kastanie Allé (der, hvor der nu ligger et apotek på Banegårdspladsen). I begyndelsen blev der kun vist film tre til fire dage om ugen. Det var stumfilm med grynede billeder, der blev akkompagneret af hønseriejer Graff på klaver. Kino Teateret lukkede i 1974.

Biografen i Ballerup Centret
I 1973 åbnedes det nye butikscenter ved stationen. Der havde været planer om en biograf i underetagen, men det viste sig for bekosteligt at grave ud til det. I stedet blev der, efter byggeriet var gået i gang, besluttet at placere en biograf oven på centeret.

Baltoppen Bio
I 1991 flyttede biografen atter adresse. Denne gang til det nybyggede multikulturhus Baltoppen. Her kunne gæsterne som nogle af de første i Danmark se film udelukkende afspillet digitalt og nyde 3D-filmoplevelser.

Hvad kan du huske fra en tur i biografen?
Fortæl os, hvad du kan huske – hvilken biograf husker du tydeligst? Er der særligt én film, du kan huske? Har du været til filmklub i Baltoppen Bio? Har du opført eller set teater i biografen på toppen af centret?

Del dine erindringer herunder eller send en mail med et billede og din historie: ballerupmuseum@balk.dk

3 kommentarer til “Del din erindring om en tur i biffen

1. Min første erindring er fra slut 1950erne, var med min far i Kino og så en David Crockett film.
    Har senere brugt biografen rigtig meget gennem 1960erne og så “næsten” de fleste film der blev vist, alt efter censur og min alder, jo, det var byens “kulturcentrum” med mange sjove, spændende og hyggelige stunder.

2. Husker at jeg som dreng og ung mand car med min mor i bio i Ballerup center og at man skulle op på 1 sal. En god tid jeg savner.