DE EN RS

Vision


Mission
Det er Ballerup Museums mission at skabe levende og vedkommende sammenhæng mellem vores fortid, nutid og fremtid gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling. Museets hovedområde er Ballerup Kommunes historie.

Vision
Ballerup Museum vil skabe kvalitetsfyldte oplevelser, der giver historisk viden, identitet og samfundsmæssig indsigt. Vi vil arbejde på at indsamle og bevare Ballerup Kommunes historie. Vi ønsker at udfordre til nysgerrighed, udforskning og debat. Det er vores ambition, at borgerne i kommunen skal føle, at Ballerup Museum er deres lokalhistoriske museum, og at det er et sted, man ønsker at vende tilbage til. Vi vil være bindeled mellem generationer, og vi ønsker at alle borgere i Ballerup har kendskab til museet.

Vi læner os op af Ballerup Kommunes tema "Vi skaber fremtiden sammen" i vision 2029. Gennem museets arbejde med frivillighed ønsker vi at understøtte stærke fællesskaber, hvorigennem borgerne involverer sig og tager ansvar. Vi ønsker at sætte fokus på en by i forandring, hvor historien om byerne før skaber rammerne til at forstå nutiden og derigennem skabe fremtiden.

Ballerup Museum er en professionel institution, der søger at efterleve Museumsloven (jf. Vedtægterne for Ballerup Museumsfond) og samarbejder med museer og andre fagligt relevante samarbejdspartnere.

Se museets Virksomhedsplan for 2018-22 her:
Tilknyttet fil:    Virksomhedsplan (1152 Kb)
Det sker
23.6.19 - 21.6.20
Kongens jagtgilde - udstilling

Træd indenfor i Skomagerhuset til kongens bord. Med udgangspunkt i historien...
1.3.20 - 20.12.20
Med penslen i hånden - udstilling
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt...