DE EN RS

Erindringsformidling


Glemmer du, så husker jeg...
At holde gammelkendte ting i hånden skaber genkendelse og åbner op for samtaler om livet før i tiden. Prøv selv at forestille dig, at du pludselig finder dit gamle glansbilledealbum eller din gamle legetøjsbil. Minderne vælter frem.

Museet har forskellige tilbud til jer, der arbejder med reminiscens; erindringsbesøg i 1950er stuen på museet og erindringskasser, der udlejes til plejecentre og lignende institutioner med mulighed for erindringsaktivitet på institutionen efter særlig aftale. Erindringskasserne kan også lejes af skoler og børneinstitutioner til undervisningsbrug.

Formålet med museets erindringsformidling er at give mennesker, der er ramt af demens, sansebaserede oplevelser, der bringer dem i kontakt med egne erindringer, som demenssygdommen ellers forhindrer. At arbejde med erindringer bliver også kaldt reminiscens. Reminiscens handler om, at skabe erindringer til og genkalde minder fra den enkeltes liv. At holde gammelkendte ting i hånden skaber genkendelse og åbner op for samtaler om livet før i tiden. Samtidig højner de erindringer, der vækkes til live, selvværdet hos den demensramte.

Det sker
7.1.18 - 4.3.18
Olga og revolutionen

Udstillingen, der i 2017 markerede 100-året for den russiske revolution...
11.2.18
Fastelavn er mit navn

Klæd dig ud som prinsesse, bondemand, astronaut eller noget helt andet...