DE EN RS

Planlæg dit besøg


Ballerup Museum ligger i smukke omgivelser tæt på København.

Tager du S-toget, står du af på Ballerup Station. Herfra fører Pederstrupstien direkte til museet. Det tager ca. 15 min. at gå fra stationen til Ballerup Museum.

Fra Ballerup Station kører der to busser, der stopper 5-10 min. gang fra museet:
Bus 143 stopper ved hjørnet af Vestbuen/Telegrafvej
Bus 216 stopper på Baltorpbakken/Baltorpvej

Kommer du i bil kører du til museet ad Pederstrupvej fra Baltorpvej. Bilen kan parkeres ved museet på Pederstrupgård (6 parkeringspladser) eller foran den gule Ryttergård, der ligger 150 m før museet. Her er der 50 pladser, samt mulighed for busparkering.

TILGÆNGELIGHED

For kørestolebrugere er Pederstrupgård forsynet med ramper og handicaptoilet. Lindbjerggård og Lynsmedens Hus er desværre ikke tilgængelig med kørestol.

For børnefamilier er der puslefaciliteter på Pederstrupgård. Klapvogne kan medbringes i udstillingerne.

Tasker og overtøj kan ved forespørgsel opbevares i hovedindgangen.

Mad og drikke

Medbragt mad kan spises ved opstillede bord-bænke sæt i museets haver, samt rundt omkring i landsbyen. På Lindbjerggårds gårdsplads er et bord-bænke sæt under halvtag.

I museets historiske købmandsbutik i Lynsmedens Hus kan købes kold saft og slik.

På Grantoftegaard er der en lille økologisk cafébutik med kolde og varme drikke, brød og kager. Se www.grantoftegaard.dk

I Store Peters Hus overfor museet har Konditorgården til huse. Her serveres kager og smørrebrød. Bordbestilling tlf. 23 92 88 18. Se www.konditorgaarden.dk

Brug af museets udensdørsarealer

Som besøgende er man meget velkommen til almindelig brug af museets udendørsarealer fx spisning af medbragt mad, solbadning og leg med legeredskaberne.

Større organiserede private arrangementer som fx bryllupper og firma events er ikke tilladt på udendørsarealerne uden forudgående aftale. Dette gælder både i og udenfor åbningstiden. Museets område er prydhaven foran Lindbjerggård, krydder- og dufthaven øst for Pederstrupgård, græsplænen ved Lynsmedens Hus samt de to gårdspladser.

Bålhytte og grillplads

Nord for Ryttergårdens stuehus finder man bålhytten. Bålhytten bruges af Skoletjenesten Pederstrup til undervisning og formidling. Disse aktiviteter har fortrinsret til bålhytten. Når bålhytten ikke bruges af Skoletjenesten, kan den frit benyttes. Henvendelser om bålhytten kan ske på tlf: 41242490 eller mail: skoletj-pederstrup@balk.dk

I haven bag Ryttergårdens stuehus er en grillplads, der frit kan benyttes af alle efter først til mølle princippet. Brugere af både bålhus og grillplads bedes rydde op efter sig selv.

Hestevognstur

Gratis kaperkørsel på onsdage og torsdage kl. 10-12

På- og afstigninger ved kastanietræet/Knud Bødkers bænk foran Pederstrupgård, Pederstrupvej.

Spørgsmål vedrørende kaperkørsel til Grantoftegaard - se www.grantoftegaard.dk

Det sker
23.6.19 - 21.6.20
Kongens jagtgilde - udstilling

Træd indenfor i Skomagerhuset til kongens bord. Med udgangspunkt i historien...
1.3.20 - 20.12.20
Med penslen i hånden - udstilling
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt...