DE EN RS

Pederstrup


Landsbyen Pederstrup ligger i Ballerup Kommune. Den har i det store hele bevaret sit oprindelige udseende med gamle gårde beliggende omkring et lille gadekær.

Omkring år 1800 lå der 7 gårde i Pederstrup. I dag består landsbyen af privat beboelse samt 4 gårde, der huser museet, Fonden Grantoftegaard, Skoletjenesten Pederstrup og foreninger blandt andet Ballerup Folkedanserforening.

Skoletjenesten Pederstrup er en enhed i Afdeling for ”Pædagogik og Læring” i Ballerup Kommune. Skoletjenesten tilbyder læringsforløb til folkeskolerne i Ballerup Kommune med historisk indhold. Den lokal- og kulturhistoriske del af skoletjenesten har sit udgangspunkt i museets hovedområde og bruger museets samlinger og udstillinger i undervisningsforløbene.
Se www.skoletj-pederstrup.dk

Grantoftegaard er en øko-social virksomhed, der driver økologisk landbrug. På gården finder man den økologiske cafebutik og på de omkringliggende marker gårdens dyr heriblandt geder, får, køer og heste. Hver onsdag og torsdag i tidsrummet kl. 10-13 kører Grantoftegaards hestevogn ture i landsbyen. Bemærk! Hestene holder efterårsferie i uge 42, og hestevognen kører derfor ikke der.

I Store Peters Hus har frokost- og kagestedet Konditorgården til huse.

Det sker
24.3.19 - 21.4.19
Bondens påske - udstilling

I den stemningsfulde påskeudstilling i bondens stuer på Lindbjerggård...
24.3.19 - 21.4.19
Gå på jagt efter æg og kyllinger

Hønemor er ked af det fordi, påskeharen har rodet i hendes redekasse....