DE EN RS

Pederstrup


Landsbyen Pederstrup ligger i Ballerup Kommune. Den har i det store hele bevaret sit oprindelige udseende med gamle gårde beliggende omkring et lille gadekær.

Omkring år 1800 lå der 7 gårde i Pederstrup. I dag består landsbyen af privat beboelse samt 4 gårde, der henholdsvis huser Museet, Fonden Grantoftegaard og forskellige foreninger, så som Ballerup Folkedanserforening og Ryttergaardens Spillemænd.

Skoletjenesten Pederstrup er en enhed i Afdeling for ”Pædagogik og Læring” i Ballerup Kommune. Skoletjenesten Pederstrup tilbyder læringsforløb til folkeskolerne i Ballerup Kommune, der formidler natur og kulturhistorie gennem oplevelser. Den lokal- og klutuhistoriske del af skoletjenesten har sit udgangspunkt i museets hovedområde og trækker på museets samlinger og udstillinger.
Se www.skoletj-pederstrup.dk

Grantoftegaard er i dag en øko-social virksomhed, der driver økologisk landbrug. På gården finder man den økologiske Cafébutik, kaniner, heste og masser af får og lam. Hver tirsdag og onsdag i tidsrummet kl. 10-13 kører hestevognen rundt i landsbyen. Turen er gratis.

Det sker
1.5.18 - 27.5.18
De bedste håndarbejder fra Ballerup Vævekreds
Ballerup Vævekreds viser deres fineste håndarbejder i en lille udstilling...
17.5.18
Erindringstræf
Ballerup Historiske Forening inviterer til erindringstræf i Loen på Ryttergården....