DE EN RS

Pederstrup


Landsbyen Pederstrup ligger i Ballerup Kommune. Den har i det store hele bevaret sit oprindelige udseende med gamle gårde beliggende omkring et lille gadekær.

Omkring år 1800 lå der 7 gårde i Pederstrup. I dag består landsbyen af privat beboelse samt 4 gårde, der henholdsvis huser Museet, Fonden Grantoftegaard og forskellige foreninger, så som Ballerup Folkedanserforening og Ryttergaardens Spillemænd.

Skoletjenesten Pederstrup er en enhed i Afdeling for ”Pædagogik og Læring” i Ballerup Kommune. Skoletjenesten Pederstrup tilbyder læringsforløb til folkeskolerne i Ballerup Kommune, der formidler natur og kulturhistorie gennem oplevelser. Den lokal- og klutuhistoriske del af skoletjenesten har sit udgangspunkt i museets hovedområde og trækker på museets samlinger og udstillinger.
Se www.skoletj-pederstrup.dk

Grantoftegaard er i dag en øko-social virksomhed, der driver økologisk landbrug. På gården finder man den økologiske Cafébutik, kaniner, heste og masser af får og lam. Hver onsdag og torsdag i tidsrummet kl. 10-13 kører hestevognen rundt i landsbyen. Turen er gratis. Hestevognen holder sommerferie uge 30.

Det sker
29.5.18 - 21.12.18
Ballerups mange ansigter

En udstilling om nogle af de immigranter, der er kommet til Ballerup gennem...
12.6.18 - 23.9.18
Krydderurter i Skomagerhuset

Vi sætter spot på krydderurter. En gruppe frivillige har gennem længere...