DE EN RS

Det sker


Russiske skæbner - udstilling
tirsdag den 5. marts - fredag den 20. december
Tidspunkt: I åbningstiden
Kom tæt på nogle af de flygtninge, der kom til Danmark som følge af den Russiske Revolution i 1917, og på det russiske miljø, der opstod i Danmark. Mød blandt andet kejserinde Dagmars livkosak Jaschik, der blev købmand i Valby. Udstillingen fortæller også historien om nogle af de danskere, der immigrerede til Rusland omkring år 1900 og som senere vendte tilbage til Danmark på grund af revolutionen i Rusland.

Udstillingen er udarbejdet af Kulturcentret Assistens sat sammen med genstande fra museets særsamling omkring storfyrstinde Olga  - ligeledes er fortællingen om danskere, der drog mod øst udarbejdet af museet.  

 
 
 
Kongens jagtgilde - udstilling
søndag den 23. juni - fredag den 20. december
Tidspunkt: I åbningstiden

Træd indenfor i Skomagerhuset til kongens bord. Med udgangspunkt i historien om kongens jagtgård i 1500-tallets Ballerup fortæller udstillingen gennem et veldækket og stemningsfuldt skuebord om kongens jagt i Hareskoven, mad, spisevaner, selviscenesættelse og forskel mellem bonde og adel i renæssancen.

Julekonkurrence
tirsdag den 12. november - søndag den 15. december
Kom ud på museet og gæt, hvor mange pebernødder, der er i glasset. Der er mulighed for at vinde en hyggelig børne- og voksenpræmie. Vinderne, der får besked på mail, trækkes mandag den 16. december. Antallet af pebernødder kan efterfølgende ses på forsiden
Byen i forandring - Banegårdspladsen
tirsdag den 12. november - fredag den 20. december
Tidspunkt: I åbningstiden
Vi sætter spot på Banegårdspladsen i Ballerup, der netop er blevet færdig efter flere års renovering. I det lille udstillingsspot sættes fokus på pladsens historie, som centrum for stationen og på udviklingen af området i dag. I udstillingen om Ballerups historie, hvor udstillingsspottet vises, kan man også blive klogere på Frederikssundsbanens fødsel og S-togets ankomst til byerne i kommunen.
Nissejagt
tirsdag den 12. november - fredag den 20. december
Tidspunkt: I museets åbningstid
Bonden på Pederstrupgård har fået besøg af en flok søde og hjælpsomme nisser. Hjælp bonden med at tælle de mange nisser, så bondekonen kan lave grød til dem alle som tak for hjælpen med julens gøremål. Tag en nissejagt i indgangen, hvor der også udleveres en lille præmie efter endt jagt.
Juletoget - udstilling
tirsdag den 12. november - fredag den 20. december
Tidspunkt: I museets åbningstid
Oplev juletoget køre i det store snelandskab i udstillingen om Ballerups historie. Toget kører forbi Skovlunde, Ballerup og Måløv stationer, hvor der er julestemning anno 1920.

Tove Palm fra miniatureforeningen Mini har lavet Ballerup, Måløv og Skovlunde Stationer i miniformat.
Historisk Søndagssalon - danske horn
søndag den 17. november
Tidspunkt: Kl. 14-16
Arrangementet er desværre aflyst!
Danske Horn, der er et 10 mands orkester, fører dig på en musikalsk tidsrejse til denne søndagssalon. Ensemblet spiller på originale gamle danske messinginstrumenter, og efter nodebøger, der har været brugt i garnisonsbyerne. Musikstykkerne suppleres  af billeder og fortællinger om musikken og perioden.
Banegårdspladsen - adventskalender
søndag den 1. december - søndag den 22. december
Tidspunkt: På Facebook
Som en del af projektet Byen i forandring kan man følge adventskalenderen om Banegårdspladsen i Ballerup på museets Facebook. Over de fire adventssøndage kommer kalenderen omkring stationen, posthuset, biblioteket, apoteket, centret og naturligvis busserne og toget. Vi har været i museets billedarkiv og har været afsted med et kamera under armen, så der er mulighed for at se billeder fra området fra år 1900 til i dag. Se også udstillingsspottet om Banegårdspladsen i udstillingen om Ballerups historie, der kan ses til og med fredag den 20. december.
Jul i landsbyen
søndag den 8. december
Tidspunkt: Kl. 11.00 - 15.00
Julemarked, julestue, julekager, julestads og meget mere med jul. På museet byder vi på arbejdende smedje, åben købmand, udstillinger, nissejagt og i skolestuen kan du lave dit eget julestads. Grantoftegaard har økologisk julemarked med kunsthåndværk, juletræssalg og masser af madvarer. På Ryttergården holder folkedanserne julestue. Konditorgården frister med lækre kager. 
Se program her:
Tilknyttet fil:    Jul i Pederstrup (8179 Kb)