DE EN RS

Det sker


Olga og revolutionen
søndag den 7. januar - søndag den 4. marts
Tidspunkt: I åbningstiden
Udstillingen, der i 2017 markerede 100-året for den russiske revolution i 1917, er forlænget ind i de to første vintermåneder. I udstillingen kan du opleve en række af Olgas malerier, der ellers befinder sig på magasin. Udstillingen sætter også fokus på revolutionens forløb, Sovjettiden og russiske traditioner. Udstillingen ses i forlængelse af den permanente udstilling "Vejen til Ballerup."
Fastelavn er mit navn
søndag den 11. februar
Tidspunkt: Kl. 11-15
Klæd dig ud som prinsesse, bondemand, astronaut eller noget helt andet og tag til Pederstrup fastelavnssøndag. Museet og Konditorgården byder på tøndeslagning, kreativt fastelavnsværksted og kattejagt. Nyd Konditorgårdens hjemmelavede fastelavnsboller og grillede pølser til frokost.

Program
Kl. 11.00 tøndeslagning på græsplænen foran Konditorgården.
Kl. 11.00-15.00 fastelavnsværksted i skolestuen på Pederstrupgård; design din egen maske og lav et fastelavnsris. Gå på kattejagt i udstillingerne, bliv klogere på fastelavns traditioner og historie og vind en lille præmie. Køb fastelavnsguf hos købmanden i Lynsmedens Hus.
Kl. 10.30-17.00 Konditorgården har åbent for salg af fastelavnsboller og grillede pølser.
Fra æg til kylling - real life
søndag den 18. februar - søndag den 18. marts
Tidspunkt: I åbningstiden
Følg vejen fra æg til kylling helt tæt på. Vi ruger æg til kyllinger i en rugemaskine. I en lille spot udstilling kan du følge kyllingefostrets udvikling og opleve genstande om hønsehold på gårdene før i tiden. Du kan følge æg og kyllinger på museet og via hjemmesiden, hvor udrugningen livestreames døgnet rundt. I samarbejde med Skoletjenesten Pederstrup.
Ikke uden min mor – en kvindesaga i tre generationer
lørdag den 10. marts
Tidspunkt: Kl. 13.00-14.15 og kl. 15.30-16.45

Tag din mor og veninder under armen og din datter i hånden til en eftermiddag med, for og om kvinder. I ugen hvor vi fejrer Kvindernes Internationale Kampdag byder Baltoppen LIVE og teatret danskdansk på seks opførelser af “Ikke Uden Min Mor“ på tre steder i Ballerup, hvor der normalt ikke spilles teater.

Ikke uden min mor er et mangfoldigt og nuanceret portræt af kvinder i flere generationer, baseret på interviews med kvinder i alle farver, kulturer, baggrunde der bl.a. bor i Ballerup. I forestillingen fortælles om kvindelivet i ord og musik på tværs af generationer og kulturer, så vi og vores liv bliver synlige for hinanden. Vi lægger ører til hinandens kvindehistorier. Historier om kvinder, der tilpasser sig og historier om kvinder der gør oprør, om vores muligheder, begrænsninger, håb og drømme – før, nu og i fremtiden. Vi står alle på skuldrene af vores mødres historier, erfaringer og kampe, ligesom de står på deres og som vores døtre står på vores. Det gælder alle kvinder til alle tider og i alle kulturer. Ingen kvinde eksisterer uden sin mor.

MEDVIRKENDE: Anne-Vibeke Mogensen, Nadia Auda, Şiir Tilif + Marie Louise von Bülow
INSTRUKTØR: Sandra Yi Sencindiver
DRAMATIKER: Camara Lundestad Joof
DRAMATURG: Sosha Teperowska
KOMPONIST: Marie Louise von Bülow
SCENOGRAF: Sir Grand Lear

Sted: Hestestalden på Ryttergården. Pris: 20 kr. Kaffe&Kagebillet: 20 kr. +gebyr 8 kr. Bemærk kaffe og kage serveres mellem kl. 14.15-15.30 dvs. mellem de to forestillinger. Køb billet her:

Forestilling kl. 13
Forestilling kl. 15.30

I samarbejde med: Hedegaven, Bydelsmødrene, Tapeten, Aktiv Center Ballerup, Foreningen Dialogforum, Ballerup Bibliotekerne og Ballerup Museum. Støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Statens Kunstfond, Ballerup Kommunes pulje for integrationsfremmende initiativer samt servicelovens paragraf 18 midler. 


Påskestemning
tirsdag den 13. marts - søndag den 1. april
Tidspunkt: I åbningstiden
Familien på Lindbjerggård har pyntet op med tidstypisk julepynt i stuerne. Her kan du også blive klogere på påskens traditioner og historie. Købmanden i Lynsmedens Hus sælger påskepynt og chokolade æg. Blomsterbinderen har lavet fint forårspynt af naturmaterialer. Nyd den gammeldags påskestemnnig og det spirende forår både inde og ude.
Påskejagt
tirsdag den 13. marts - søndag den 1. april
Tidspunkt: I åbningstiden
Gå på jagt rundt på museet efter æg og kyllinger. Jagten fås hos hønemor i indgangen på Pederstrupgård. Efter endt jagt er der en lille præmie til alle deltagere.
Påskeværksted
tirsdag den 27. marts
Tidspunkt: Kl. 10-15
Lav dit eget påskepynt, klip et gækkebrev og smag husmoderens skidne æg, når de museumsfrivillige inviterer indenfor til påskeværksted i skolestuen.
Majstangsfest
søndag den 27. maj
Tidspunkt: Eftermiddag (tidspunkt følger)
Oplev folkedansernes traditionsrige majstangsfest i Pederstrup. Danserne går med majstangen fra plænen ved Lynsmedens Hus til dansepladsen bag Ryttergården, hvor majstangen rejses. Herefter danses der folkedans på dansepladsen. På museet kan man møde Ballerup Vævekreds i Skomagerhuset. Købmanden er åben og smeden arbejder i Lynsmedens værksted.
Ballerups mange ansigter
tirsdag den 29. maj - fredag den 21. december
Tidspunkt: I åbningstiden

En udstilling om nogle af de immigranter, der er kommet til Ballerup gennem tiden. Vi møder mennesker, der er kommet hertil på flugt fra krig og sult indenfor de seneste år og fortæller historierne om immigranter gennem de sidste 150 år. Udstillingen vises og ses i forlængelse af udstillingen "Vejen til Ballerup".