DE EN RS

Det sker


Kongens jagtgilde - udstilling
søndag den 23. juni - søndag den 21. juni
Tidspunkt: I åbningstiden

Træd indenfor i Skomagerhuset til kongens bord. Med udgangspunkt i historien om kongens jagtgård i 1500-tallets Ballerup fortæller udstillingen gennem et veldækket og stemningsfuldt skuebord om kongens jagt i Hareskoven, mad, spisevaner, selviscenesættelse og forskel mellem bonde og adel i renæssancen.

Med penslen i hånden - udstilling
søndag den 1. marts - søndag den 20. december
Tidspunkt: I åbningstiden (fra 1. marts kl. 13)
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt fra revolutionen i Rusland. Vi markerer 100 året for Olgas ankomst til Danmark med udstillingen, der sætter fokus på Olgas kunstneriske virke. Olga, der var bosat i Ballerup fra 1930-48, malede gennem hele livet. På trods af at hun gennemlevede voldsomme begivenheder under 1. Verdenskrig og Den russiske revolution, var hendes yndlingsmotiv smukke blomster og landskaber. Hun malede på alt fra traditionelle lærreder til porcelæn. Udstillingen fortæller gennem malerier og genstande om Olgas liv og kunstneriske virke som malerinde.

Udstillingen vises og ses i forlængelse af udstillingen "Vejen til Ballerup".
Spis og syng sammen - AFLYST
søndag den 24. maj
Tidspunkt: Kl. 13.00-15.00
AFLYST
Syng med - det er sundt! Foreningen Norden og formand for museets bestyrelse Anja Holtze inviterer til en hyggelig syng med eftermiddag, hvor vi sammen synger og spiller sange fra den nordiske sangskat. Tag dit instrument og din stemme med. Vi starter med at spise frokost sammen. Medbring en madret til dig selv+en person mere og medbring drikkelse til eget behov. Husk også bestik og tallerken. Gratis og ingen tilmelding. Bare mød op og vær med. Sted: Skolestuen på Pederstrupgård. 
Olgas liv og malerier - rundvisning - AFLYST
onsdag den 27. maj
Tidspunkt: kl. 11.00-12.00
AFLYST!
I år er det 100 år siden storfyrstinde Olga kom til Danmark på flugt fra revolutionen i Rusland. Fra 1930-48 boede hun i Ballerup. Olga malede gennem hele livet på alt fra traditionelle lærreder til porcelæn. Følg med på rundvisning med kunsthistoriker Susan Hauge Jensen i udstillingerne "Med penslen i hånden" og "Vejen til Ballerup" og hør om Olgas liv og malerier. Rundvisningen er gratis, men tilmelding er nødvendig. AFLYST!
Småt er godt - udstilling
tirsdag den 2. juni - søndag den 18. oktober
Tidspunkt: I åbningstiden

Oplev Tove Palms historiske dukkehuse. Tove, der er erfaren miniaturebygger, udstiller to dukkehuse og to børneværelser i miniformat. I det ene dukkehus bor Flora Flint, der er pensioneret lærerinde. Hun har i årevis undervist i naturfag, og er en passioneret samler af fagbøger, udstoppede dyr, sten, mineraler osv. Flora Flints samling er inspireret af den naturhistoriske samling fra Skovlunde Skole, der kan ses i skolestuen. Det andet dukkehus er familiehuset, som Tove har bygget efter erindring om sit eget, sine forældres og bedsteforældres hjem. Lejlighederne er fra 1940erne til 1975. De to børneværelser er Toves eget værelse, som det så ud i henholdsvis 1953 og 1958. Dukkehusene indgår i udstillingen om Ballerups historie.