DE EN RS

Det sker


Olga og revolutionen - særudstilling
tirsdag den 13. juni - fredag den 22. december
Tidspunkt: I åbningstiden
100-året for Den russiske revolution
Vi markerer 100 året for Den russiske revolution med at udstille Olgas malerier, der ellers befinder sig på magasin. I udstillingen vil der løbende være skiftende spots, der sætter fokus på revolutionen, Sovjettiden og russiske traditionen. Særudstillingen vises og ses i forlængelse af den permanente udstilling "Vejen til Ballerup."
Kom bag om Skammerens datter - særudstilling
søndag den 15. oktober - fredag den 22. december
Tidspunkt: I åbningstiden

Teatergruppen KLIMA opførte i efteråret, som den første amatørteatergruppe, musicalen ”Skammerens datter”.  I udstillingen kan du opleve de mange flotte kostumer, rekvisitter og se fotos fra forestillingen. Udstillingen vises i Skomagerhuset.

Kig ind - juleudstilling
tirsdag den 14. november - fredag den 22. december
Tidspunkt: I åbningstiden (kan ses udefra døgnet rundt)

Årets juleudstilling opleves bedst udendørs. I museets mange bygninger er der pyntet vidt forskellige julevinduer af frivillige, foreninger og biblioteket. Oplev fx Miniatureforeningen Mini’s små nisser, blomsterbinderens naturvindue og teatergruppen KLIMAs julerekvisitter.

Julejagt
tirsdag den 14. november - fredag den 22. december
Tidspunkt: I åbningstiden
Stil øjnene skrapt og gå på jagt efter detaljer i de julepyntede vinduer. Julejagten udleveres i hovedindgangen på Pederstrupgård, hvor der også gives en lille præmie efter endt jagt. Udenfor åbningstiden kan jagten, facit og præmien printes herfra.
Jul i bondens stuer
tirsdag den 14. november - fredag den 22. december
Tidspunkt: I åbningstiden
Kom i ægte gammeldags julestemning i de julepyntede stuer på Lindbjerggård. Familien på gården har pyntet op med tidstypisk julepynt.
Russisk jul - udstilingsspot
tirsdag den 14. november - fredag den 22. december
Tidspunkt: I åbningstiden
100-året for Den russiske revolution
Vi sætter spot på russiske juletraditioner og fortæller om, hvordan tiden omkring jul blev fejret i Sovjetunionen. oplev også Olgas malerier med vintermotiver fra Rusland og Danmark. Russisk jul kan opleves i udstillingen "Vejen til Ballerup" og "Olga og revolutionen".
Fortællinger fra museets gemmer
fredag den 1. december - søndag den 24. december
Tidspunkt: Hver dag på Facebook

Følg med i museets Facebook julekalender, hvor vi viser 24 underlige, grimme, smukke, julede, skæve, forunderlige, lokale, gamle… genstande fra museumssamlingen og fortæller historien bag dem.

Juleteater, julejagt og udendørs julecafé
lørdag den 2. december - søndag den 3. december
Tidspunkt: kl. 10-16: Se billetsalg og spilletider nedenfor

Den første weekend i december hjælper teatergruppen KLIMA, museet og Konditorgården dig med at komme i ægte gammeldags julestemning. Teatergruppen vender tilbage til deres rødder, da KLIMA B&U opfører forestillingen "julebukken" i museets skolestue på Pederstrupgård, der er KLIMAs gamle lokale. Forestillingen er en fortolkning af "De tre bukkebruse". Både inde og ude kan du opleve museets juleudstillinger og gå på julejagt. På gårdspladsen på Pederstrupgård byder Konditorgårdens udendørs julecafé på varme drikke og julekager.

Spille- og åbningstider: Kl. 11, 13 og 15. Se mere om forestillingen og køb af billetter www.teatergruppenklima.dk
Museet og julecaféen har åbent kl. 10-16.

Julemarked på Grantoftegård
søndag den 3. december
Tidspunkt: kl. 10-16
Kom til økologisk julemarked på Grantoftegård. På gårdspladsen er der salg af sprøjtefri juletræer, hjemmesyltede sager, vin, strik, nisser, trælegetøj, Grantoftegård honning mm. Cafécutikken frister med masser af økologiske julelækkerier. Staldene er åbne og hestevognen kører ture i landsbyen (med forbehold for syge heste, tabte sko samt vejrforhold).
Se mere om julemarkedet her

Bemærk! Samme dag spiller teatergruppen KLIMA juleteater på museet, så der er masser af liv og jul i landsbyen.
Julestue i Pederstrup
søndag den 10. december
Tidspunkt: kl. 10-16
Tag familie og venner med til den traditionsrige julestue i Pederstrup, hvor der er liv i gårde og huse i landsbyen. På museet byder vi på kreative julesysler i skolestuen, arbejdende smedje, åben købmand, udstillinger og julejagt. På Ryttergården spiller og danser folkedanserne julen ind, holder juletombola og serverer gløgg og æbleskiver. Konditorgården frister med lækre kager. Grantoftegårds hestevogn kører ture rundt i landsbyen kl. 11-14 (med forbehold for syge heste, tabte sko samt vejrforhold). 

Bemærk! Der kan være andre åbningstider på Ryttergården og Konditorgården. Se også www.ballerupfolkedanserforening.dk og www.konditorgaarden.dk