DE EN RS

Det sker


Ballerups mange ansigter
tirsdag den 29. maj - fredag den 21. december
Tidspunkt: I åbningstiden

En udstilling om nogle af de immigranter, der er kommet til Ballerup gennem tiden. Vi møder mennesker, der er kommet hertil på flugt fra krig og sult indenfor de seneste år og fortæller historierne om immigranter gennem de sidste 150 år. Udstillingen vises og ses i forlængelse af udstillingen "Vejen til Ballerup".

I samarbejde med Venligboerne Ballerup.

Krydderurter i Skomagerhuset
tirsdag den 12. juni - søndag den 23. september
Tidspunkt: I åbningstiden

Vi sætter spot på krydderurter. En gruppe frivillige har gennem længere tid arbejdet med formidling af krydderhaven. I den forbindelse har museets lille tegne-/malegruppe lavet akvareller af en lang række krydderurter. Oplev akvarellerne samt historiske genstande, der handler om krydderurter og naturens helbredende planter.

Byvandring i Pederstrup - sommerrundvisning
onsdag den 27. juni
Tidspunkt: kl. 11
På fods gennem landsbyen fortæller vi om Pederstrups historie. Det kommer til at handle om huse, skæve historier og nogle af landsbyens mange beboere gennem tiden. Mødested: Gårdspladsen på Pederstrupgård. Varighed: 1 1/2 time.
 
Hver onsdag kl. 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her
Vild mad - for børn
tirsdag den 3. juli
Tidspunkt: Kl. 10-14
Tag med på en rejse i Pederstrups vilde forrådskammer. Vi spiser os igennem landsbyens vilde planter, kaster os ud i nye smage og skaber i fællesskab et måltid udover det sædvanlige. For børn i alderen 7-13 år og deres voksne. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Både børn og voksne skal booke billet. Max 2 voksne pr. barn. Tilmelding her

Mødested: Kl. 10 ved kastanjetræet ved siden af Pederstrupgård.

Arrangeret af Skoletjenesten Pederstrup i samarbejde med museet.
Prinsesse og prins ved det russiske hof - sommerundvisning for børn
onsdag den 4. juli
Tidspunkt: kl. 11
Hvordan var det at vokse op som prinsesse og prins på store pladser i Rusland? Hvem legede man med? Hvad legede man? Hvordan skulle man opføre sig? Hvor gik man i skole? Hvilke tøj havde man på? De spørgsmål om mange flere kan du få svar på i denne særlige rundvisning for børn gennen udstillingen "Vejen til Ballerup". I skolestuen laver vi vores egne kroner og diademer. For børn 6-10 år i følge med en voksen.  Mødested: Skolestuen på Pederstrupgård. Varighed: 1 1/2 time.
 
Hver onsdag kl. 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig. Max 2 voksne pr. barn. Tilmeld dig her
Gårdboens guld - for børn
torsdag den 5. juli
Tidspunkt: Kl. 10-12 og kl. 13-15
Er der nisser og ellepiger i Pederstrup? Er hyldemor og nøkken i nærheden? Hjælp med at finde gårdboens guld i et rollespil for børn i alderen 5-13 år og deres voksne. Gratis, men tilmelding er nødvendig. Både børn og voksne skal booke billet. Max 2 voksne pr. barn. Tilmelding til kl. 10.00 - 12.00 her Tilmelding kl. 13.00 - 15.00 her
 
Mødested: Kastanjetræet ved siden af Pederstrupgård.

Arrangeret af Skoletjenesten Pederstrup i samarbejde med museet.
Mit Ballerup - sommerrundvisning
onsdag den 11. juli
Tidspunkt: kl. 11
Tag med på en tidsrejse i Ballerup historie. Rundvisningen er en personlig fortælling om byens historie fortalt af en "gammel" Ballerupborger. Mødested: Pederstrupgård. Varighed: 1 1/2 time.
 
Hver onsdag kl 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her
Storfyrstinde Olgas liv og malerier - sommerrundvisning
onsdag den 18. juli
Tidspunkt: kl. 11
I udstillingen "Vejen til Ballerup" fortæller vi historien om Storfyrstinde Olgas liv fra russisk prinsesse til bondekone i Ballerup og om hendes kunstneriske virke som malerinde. Mødested: Pederstrupgård. Varighed: 1 time.
 
Hver onsdag kl. 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her
Byvandring i Pederstrup - sommerrundvisning
onsdag den 25. juli
Tidspunkt: kl. 11
På fods gennem landsbyen fortæller vi om Pederstrups historie. Det kommer til at handle om huse, skæve historier og nogle landsbyens mange beboere gennem tiden. Mødested: Gårdspladsen på Pederstrupgård. Varighed: 1 1/2 time.

Hver onsdag kl. 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her
Historisk havevandring - sommerrundvisning
onsdag den 1. august
Tidspunkt: kl. 11
Tag med på vandring i museumshaverne. Det kommer til at handle om haveudvikling fra Middelalder til nutid, om de nationale prydhaver på landet i slutningen af 1800-tallet og om brugen af krydderurter gennem tiden. Vandringen går gennem Lindbjerggårds smukke prydhave, de grønne områder ved Bystævnet og videre til krydder - duft - og humlehaven. Havevandring byder på oplevelser for alle sanser. Mødested: Gårdspladsen på Pederstrupgård. Varighed: 1 time.
 
Hver onsdag kl. 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her
Zarens dåbskjole og den russisk ortodokse tro - sommerrundvisning
onsdag den 8. august
Tidspunkt: kl. 11
Rundvisningen tager udgangspunkt i en af museets unikke genstande - den russiske kejserfamilies dåbskjole. Hør om dåbskjolens historie, om det russiske ortodokse dåbsritual, den russiske kirke i København og de ikoner Olga malede. Mødested: Pederstrupgård. Varighed: 1 time.
 
Hver onsdag kl. 11 i sommerferien kan man følge med på gratis temarundvisning. Tilmelding er nødvendig.  Tilmeld dig her
Skammerens Datter i Pederstrup
lørdag den 25. august
Tidspunkt: kl. 11-14

Vær med til en aktiv dag med optræden, leg og workshops, når teatergruppen KLIMA i samarbejde med museet, gør musicalen ”Skammerens Datter – det endelige opgør” levende for børn og voksne. Mød personerne og lær danse fra forestillingen, se stokkekamp, leg middelalderlege og meget mere. Sted: Plænen ved Bystævnet.

Arrangementet er en del af børnekulturfestivalen - se mere http://bornefestival.ballerup.dk


Høstmarked i Pederstrup
søndag den 2. september
Tidspunkt: Kl. 11-16

Tag familien og vennerne med til høstmarked i Pederstrup, hvor hele landsbyen syder af liv og aktiviteter. Nærmere program følger.

Kom bag om Skammerens datter 2
søndag den 14. oktober - fredag den 21. december
Tidspunkt: I åbningstiden

Fra oktober til december kan du opleve en udstilling, der giver dig et indblik i forestillingen ”Skammens Datter 2 – Det endelige opgør”, som Teatergruppen KLIMA opfører på Baltoppen LIVE fra d. 15.-29. september.

I udstillingen kan du opleve de mange flotte kostumer, rekvisitter og se fotos fra forestillingen.

 
Udstillingen er en del af børnekulturfestivalen - se mere http://bornefestival.ballerup.dk