DE EN RS

Det sker


På pilgrimsfærd - særudstilling
tirsdag den 15. marts - fredag den 23. december
Tidspunkt: I museets åbningstid

Ballerup og Måløv Kirkers skytshelgen i middelalderen var Sankt Jakob. Sankt Jakob var også de rejsendes skytshelgen. På hans hat havde Sankt Jakobs ibskallen, der var symbol på pilgrimsfærden til Santiago de Compostela. Sidste forår fik Ballerup en pilgrimsrute i form af vandrestien Caminoruten, der fører gennem lokalområdet. Udstillingen fortæller om pilgrimsvandringens historie fra middelalderen og op til vore dage samt tilknytningen til Ballerup.Vintermalerier
fredag den 11. november - tirsdag den 28. februar
Tidspunkt: I åbningstiden
Kig ind i det lille Skomagerhus, hvor museets lille malegruppe har udstillet malerier og tegninger med vintermotiver fra Pederstrup. I Olgas stue i udstillingen "Vejen til Ballerup" kan du opleve Olgamalerier med sne og frost - motiver fra både Danmark og Rusland.

 

 

Pas på mini-nisserne kommer!
tirsdag den 15. november - fredag den 23. december
Tidspunkt: I åbningstiden

Lindbjerggård har fået besøg af ubudne gæster – en masse bitte små nisser er flyttet ind i gårdens stuer. Nisserne lever på samme måde som bonden og hans familie; koger grød, drikker øl, strikker varme sokker, passer dyrene, fortæller historier i tællelysets skær, sover i den lune sengehalm og forbereder sig til jul. Årets juleudstilling skal ses med årvågne øjne og måske en lup ved hånden. Udstillingen fortæller også om nissens kulturhistorie. I samarbejde med miniatureforeningen "Mini".

Nissejagt
tirsdag den 15. november - fredag den 23. december
Tidspunkt: I åbningstiden

Hjælp os med at holde styr på alle de små nisser, der er flyttet ind på Lindbjerggård. Hent en nissejagt i indgangen på Pederstrupgård og find ud af, hvad nisserne egentlig laver på gården. Bagefter er der en lille præmie til alle deltagere.

Lokalhistorisk julekalender
torsdag den 1. december - torsdag den 5. januar
I Ballerup Biblioteks store vindue ud mod Centrumgaden kan du tælle ned til jul med den lokalhistoriske julekalender. Hver dag fra 1. december og frem til jul, bliver der hængt et nyt historisk foto op fra et sted i Ballerup Kommune. Fotografierne kan ses både indefra biblioteket og udefra gaden. Du kan også deltage i bibliotekets tilhørende quiz med mulighed for at vinde en hyggelig julepræmie. Fotografierne stammer alle fra museets billedarkiv. Følg også med i julekalenderen på museets Facebook side.

Julekalenderen er et samarbejde mellem biblioteket og museet.
Kan du gætte, hvem jeg er?
søndag den 26. februar
Tidspunkt: Kl. 11-15
Vi slår dørene op for kreativt fastelavnsværksted i skolestuen, hvor du blandt andet kan lave dit eget fastelavnsris og masker. I udstillingerne kan du gå på kattejagt. Du kan også købe fastelavnsguf i den gamle købmand og opleve smeden arbejde i Lynsmedens Hus.
Påskens pynt og traditioner
tirsdag den 28. marts - søndag den 16. april
Tidspunkt: I åbningstiden
Bondens stuer på Lindbjerggård er pyntet op med tidstypisk påskepynt og fine dekorationer. I stuerne kan du blive klogere på historien bag påsken og dens traditioner. Besøg også købmanden i Lynsmedens Hus, hvor du kan købe gammeldags påskepynt og guf. 
Påskejagt
tirsdag den 28. marts - søndag den 16. april
Tidspunkt: I åbningstiden
Gå på påskejagt i udstillingerne efter æg og kyllinger, som påskeharen har gemt. Der er en lille præmie til alle deltagere! Jagten udleveres i hovedindgangen på Pederstrupgård.
Kreative påskesysler
tirsdag den 11. april
Tidspunkt: Kl. 10-15
De museumsfrivillige inviterer indenfor i skolestuen til kreative påskesysler. Husmoderen byder på historiske påskeretter. Kom og vær med!
Dedenroths malerier - særudstilling
tirsdag den 9. maj - søndag den 11. juni
Tidspunkt: I åbningstiden
Billedkunsteren Aage Dedenroth udstiller i Skomagerhuset. Aage har boet i Måløv siden 1960, og har gennem årene malet malerier med motiver fra lokalområdet. I udstillingen vises malerier med motiver fra folkedansernes årlige majstangsfest i Pederstrup samt fra byerne i området.
Majstangsfest i Pederstrup
søndag den 21. maj
Tidspunkt: Kl. 13-16
Oplev folkedansernes majstangsfest. Folkedanserne går fra plænen ved Lynsmedens Hus med majstangen til dansepladsen bag Ryttergården, hvor den rejses. På museet er der aktiviteter omkring Lynsmedens Hus - oplev fx smeden arbejde og besøg købmanden i den gammeldags købmand.