DE EN RS

Bryllupstræet og bystævnet


Bryllupstræet havde oprindeligt et hul. Historien lyder, at nygifte efter vielsen kunne drage ud i naturen og få dens velsignelse på ægteskabet. Fra hver sin side skulle ægteparret stikke hænderne igennem hulet i træet. Derefter ville den ægteskabelige idyl være reddet i årene fremover.
Desværre er hullet i Bryllupstræet i dag vokset sammen.

Nær bryllupstræet finder du en rekonstruktion af det gamle bystævne, der oprindeligt lå et andet sted i landsbyen. Gårdmændene mødtes på stævnet, når landsbyen i fællesskab skulle koordinere fx årets høst. Omkring år 1800 lå der 7 gårde i Pederstrup, og bystævnet har derfor 7 sten - en til hver gårdmand.

Legekassen

På bagsiden af Pederstrupgård findes den store udendørs legekasse, der kan bruges af alle i museets åbningstid. Legekassen indeholder historisk legetøj samt rekvisitter og instruktioner til lege med rødder tilbage fra vikingetiden. I kassen findes blandt andet stylter, trillebånd, vikingespil og sække til sækkeløb. Du kan også køre ræs i en af de to sæbekassebiler, der er parkeret i porten på Lindbjerggård. Hvis de er låst, så låser vi gerne op. På den store græsplæne ved Bystævnet er der masser af plads til at lege og køre en tur. 

 

Det sker
29.5.18 - 21.12.18
Ballerups mange ansigter

En udstilling om nogle af de immigranter, der er kommet til Ballerup gennem...
12.6.18 - 23.9.18
Krydderurter i Skomagerhuset

Vi sætter spot på krydderurter. En gruppe frivillige har gennem længere...