DE EN RS

Bondens stuer


BEMÆRK! Gården er lukket på ubestemt tid pga. renovering. Gårdens længer er dog fortsat åbne for besøg.

Lindbjerggård er en interiørudstilling med rum indrettet i forskellige tidsperioder fra 1800-tallet til første halvdel af 1900-tallet. Gården blev åbnet som egnsmuseum af Ballerup Historiske Forening i 1969 med effekter fra gårdene i lokalområdet.

Køkkenet 
Det første rum du møder er gårdens oprindelige køkken fra starten af 1950erne med centralvarmekomfur, høkasse og 'Madam Blå' køkkenudstyr.

1950er stuen
Ved siden af køkkenet finder man en dagligstue, som den har set ud i 1950erne. Stuen bruges til erindringsformidling, men indgår samtidig som en del af udstillingen på gården. Der er dog den store forskel, at 1950er stuen må bruges. Sæt dig i sofaen, læs Politiken fra 1959 og tænd for radioen.
Klunkestuen
I klunkestuen anno 1900 inviterer det dækkede kaffebord dig indenfor til årets forskellige højtider. I hjørnet står Pastor Tølbøls radio fra 1923. Gennem vinduerne kan du se gårdens smukke og velholdte prydhave med nationale symboler fra samme periode.
Karlekammer og lokum
Træd ind i et karlekammer fra tiden før centralvarme og springmadrasser. Forsæt turen ind på et gammeldags lokum - komplet med brunt gavepapir som toiletpapir. I længerne kan du også opleve landbrugsmaskiner og redskaber.
Det sker
23.6.19 - 21.6.20
Kongens jagtgilde - udstilling

Træd indenfor i Skomagerhuset til kongens bord. Med udgangspunkt i historien...
1.3.20 - 20.12.20
Med penslen i hånden - udstilling
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt...