DE EN RS

Bondens stuer


Klunkestuen
I det hyggelige gule stuehus på Lindbjerggaard, kan du bl.a. opleve bondens klunkestue, som den så ud omkring år 1900. Det dækkede kaffebord inviterer dig indenfor til årets forskellige højtider. I hjørnet står Pastor Tølbøls radio fra 1923.

Det gamle køkken og haven
Det første rum du møder er køkkenet fra 1950erne med centralvarmekomfur, høkasse og 'Madam Blå' køkkenudstyr. Gennem vinduet kan du se den smukke og velholdte prydhave med nationale symboler fra omkring 1870. 

1950er stuen
Ved siden af køkkenet finder man en dagligstue, som den har set ud i 1950erne. Stuen bruges i forbindelse med museets erindringsformidling, men indgår samtidig som en del af interiørudstillingen på gården. Der er dog den store forskel, at 1950er stuen til forskel fra de øvrige stuer må bruges. Sæt dig i sofaen og læs Politiken fra 1959, kig ind bag lågerne i teakskabet eller leg med den store trælastbil på gulvet.
Karlekammer og lokum
Træd ind i et karlekammer fra tiden før centralvarme og springmadrasser. Forsæt turen ind på et gammeldags lokum - komplet med brunt gavepapir som toiletpapir. I Lindbjerggaards længer kan du også opleve en række gamle landbrugsmaskiner og –redskaber.
Det sker
29.5.18 - 21.12.18
Ballerups mange ansigter

En udstilling om nogle af de immigranter, der er kommet til Ballerup gennem...
12.6.18 - 23.9.18
Krydderurter i Skomagerhuset

Vi sætter spot på krydderurter. En gruppe frivillige har gennem længere...