DE EN RS

Bøger


Her kan du se et udvalg af de mange bøger vi sælger i museumsbutikken.

Eventyret om de tre hvide bjørne
Tekst: Otto Schray. Illustrationer: Storfyrstinde Olga 

I 1924 illustrerede storfyrstinde Olga børnebogen "Eventyret om de tre hvide bjørne". Originalen er udstillet på museet. Genoptryk af Ballerup Historiske Forening og Ballerup Museum, 2018. Indeholder den orginale danske tekst samt en engelsk oversættelse.

150 kr.
  
 

Dagmars Familiealbum
af Charlotte Zeepvat

En smuk bog om den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), der bliver kejserinde af Rusland. Hendes russiske liv og familie fortalt i billeder. Bl.a. finder man hendes yngste datter, Storfyrstinde Olga, som bosætter sig i Ballerup i 1930.

300 kr.

I Dagmars skygge
Udgivet af Kulturcenteret Assistens og Ballerup Museum

Komplekse historiske begivenheder kan ikke koges ned til enkle sandheder. Bogen bidrager med flere brikker til mosaikken 'russere i eksil'. Hvilke betingelser levede de russiske indvandrer i Danmark f.eks. under efter revolutionen i 1917? Få historien om storfyrstinde Olga og andre russiske immigranter.
200 kr.
Fortællinger om krydderurterne
Tekst: Ellen Thuesen. Illustrationer; Inger Magrethe Celkan, Kjeld Johansen, Hanne Lind og Henning Petersen.

Bliv klogere på planterne i museets krydder- og dufthave. Hæftet fortæller om planternes kulturhistorie og giver inspiration til mad med krydderurter. Udgivet af Ballerup Museum, 2. udgave, 2019. 
 
60 kr.
   

Ballerup i børnehøjde
af Mogens Bille og Svend Jørgen Jensen. Illustrationer Fritz Haack

 
Læs om Ballerup fra 1957-64. Bogen giver 11 erindringsbilleder af dagligdagen set fra en 10-12 års knægts højde. Historiernes lokaliteter og personer, bliver uddybet i historiske artikler om bl.a. Knudsminde, Stjernedepotet, Ballerup Kro og Kino Teateret.
 
Før 50 kr. Tilbud 30,-
Historier fra Ballerup
Udgivet af Ballerup Historiske forening
Red. Svend Jørgen Jensen, Jette Garder og Svend Erik Jensen

I ord og billeder fortæller Ballerup Historiske Forening steder i Ballerup fra 1800-tallet op til 1970erne. Bogen kommer blandt andet omkring kroen, rådhuset og Stationsvej.


50 kr.

Ballerup Kirke
af Eva Louise Lillie - foto Erling L. Jeppesen - illustration Ragna Wehding

Engle og djævle slås om de afdødes sjæl. Dette dramatiske optrin kan opleves på kalkmalerier i Ballerup Kirke og i denne bog udgivet af Ballerup Historiske Forening. Bogen beskriver kirkens interessante bygningshistorie, dens inventar og kalkmalerier. Rigt illustreret med alle kirkens kalkmalerier gengivet i farver.
 
Før 100 kr. nu tilbud 50 kr.
TrapDanmark Ballerup Kommune

Bogen fører dig gennem Ballerup Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. Bogen er en del af det store TrapDanmark værk, og er udgivet i 2019.

200 kr.

Tilbage til 50'erne
af Ove Dahl

 
I ord og billeder beskriver Ove Dahl 'alle de ting, du har glemt, du kan huske'. Bøgerne tilbage til 30' - 40' - 50' - 60' - 70' og 80'erne er skabt for at bidrage til en ny form for folkelig og fornøjelig Danmarkshistorie.

Udvalgte årtier kan købes i museets butik.

150 kr.

Ib Spang Olsen - Erindringer
af Ib Spang Olsen

En herlig bog om Ib Spang Olsen's liv, fortalt af tegneren og forfatteren selv. Specielt interessant for folk i Ballerup er afsnittet om farmoderen, der boede i et lille hus ved Skovlunde Gadekær, samt at oldefaderen blev ejer af Maglegård - gården hvis hovedbygning senere husede kontoret for Dahls Tapetfabrik.
 
225 kr.

Morian Hansen - en legende
af Henrik Andersen

Bogen beskriver en meget farverig person, der går fra at være arbejdsløs til Danmarks højst betalte sportsmand, men også spritsmugler, racerkører, danmarks- og europamester i rodeokørsel og dødsdromerytter. 
Morian anlagde Skovlunde Flyveplads i 1946 og han var bestemt ikke populær hos naboer og daværende borgmester K. H. Burchardt. Trods protester ligger flyvepladsen i Skovlunde helt frem til 1980.
 
Udsolgt

Skovlunde - før og nu
af Svend Jørgen Jensen. Illustrationer Kjeld Johansen

Bogen er den første samlede beskrivelse af Skovlundes historie. Teksten fortæller om Skovlundes fortid. Tegningerne viser lokaliteterne i dag. Kan bruges ved byvandring.
 
120 kr.

Byhornet

Byhornet er Ballerup Historiske Forenings tidsskrift. Det udkommer 3 gange årligt med lokalhistoriske artikler. Hvert nummer er rigt illustreret med historiske fotos. Museumsbutikken sælger de nyeste numre.
 
30 kr.
Det sker
23.6.19 - 21.6.20
Kongens jagtgilde - udstilling

Træd indenfor i Skomagerhuset til kongens bord. Med udgangspunkt i historien...
1.3.20 - 20.12.20
Med penslen i hånden - udstilling
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt...